1. sınıf uyum haftası 2024-2025 kaç gün ?

Erdurdu

Global Mod
Global Mod
1. Sınıf Uyum Haftası 2024-2025: Küçük Adımların Büyük Heyecanı

Merhaba sevgili forumdaşlar,

Bugün sizlerle çocukluk yıllarımın en özel anlarından birini paylaşmak istiyorum. O anı hâlâ hatırlıyorum; kalbim hem heyecanla hem de biraz endişeyle doluydu. Çünkü 1. sınıf uyum haftası, hayatımdaki ilk “okul” deneyimimdi. 2024-2025 dönemi için bu haftanın kaç gün süreceğini öğrenince, o küçük ama büyülü sürecin tekrar zihnimde canlandığını hissettim.

Erkan’ın Planı: Strateji ve Çözümler

Erkan, sınıfın her zaman “stratejik beyni”ydi. Onun dünyasında her şey planlanmalı ve olası problemler önceden çözülmeliydi. Uyum haftasının ilk günlerinde, sınıfın nasıl organize olacağı, hangi aktivitelerin yapılacağı, herkesin hangi sırada oturacağı gibi detayları not etmişti.

Erkan’ın yaklaşımı erkeklerin çözüm odaklı bakış açısını yansıtıyordu: analitik, mantıklı ve hedef odaklı. Sınıfa adım attığımız ilk gün, onun hazırladığı küçük görev listeleri ve planlar sayesinde herkesin ne yapacağını bilmesi, çocukların heyecanını güvene dönüştürdü. Panoya asılı renkli kartlar, sıradaki etkinliklerin küçük ipuçları ve oyun planları, Erkan sayesinde kaos yerine düzen getirmişti.

Selin’in Dokunuşu: Empati ve Bağ Kurma

Selin ise tam tersi bir enerjiye sahipti. Onun dünyasında her şey duygular ve ilişkiler etrafında dönüyordu. Uyum haftasında, sadece aktivitelerin yapılmasını değil, herkesin kendini rahat hissetmesini, arkadaşlarıyla bağ kurmasını ve öğretmeniyle güvenli bir ilişki geliştirmesini önemsiyordu.

Selin, bir çocuğun gözlerindeki heyecanı ya da endişeyi fark ettiğinde hemen yanına gidiyor, “Merak etme, birlikte yapacağız” diyordu. İşte bu yaklaşım, kadınların empatik ve ilişkisel bakış açısını gözler önüne seriyordu. Sınıfta sadece planlı bir hafta geçmiyor, aynı zamanda çocukların kalplerine dokunan bir deneyim yaşıyorduk.

1. Sınıf Uyum Haftası 2024-2025: Kaç Gün?

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 1. sınıf uyum haftası 5 gün sürecek. Bu beş gün, çocukların yeni sınıf arkadaşlarını tanıması, öğretmenle güvenli bir ilişki kurması ve okulun ritmine alışması için özenle planlanmış. Her gün, farklı etkinliklerle dolu; oyunlar, tanışma aktiviteleri, sınıf gezileri ve grup çalışmaları…

Uyum haftası, sadece öğrenciler için değil, öğretmenler ve veliler için de bir keşif haftası. Çocukların hangi alanlarda rahat hissettiğini, nerede destek gerektiğini görmek için kritik bir dönem. Erkan ve Selin’in hikâyesinde de görüldüğü gibi, plan ve empati bir araya geldiğinde bu hafta hem verimli hem de duygusal bir yolculuk haline geliyor.

Duygusal Bir Hatıra

İlk gün geldiğinde, sınıfın ortasında duruyordum. Erkan panoda görev dağılımını açıklıyor, Selin ise sınıf arkadaşlarının gözlerinde korku ve heyecanı fark edip onlara cesaret veriyordu. Ben de o anda, küçük bir dünyanın parçası olduğumu hissettim.

İkinci gün, oyun saatinde bir arkadaşım ağlamaya başladı. Selin hemen yanına gidip onu sakinleştirdi; Erkan ise oyunun akışını küçük değişikliklerle yöneterek herkesin güven içinde eğlenmesini sağladı. O an anladım ki, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımı ve kadınların empatik dokunuşu bir araya geldiğinde, çocukların uyum süreci çok daha güçlü ve anlamlı oluyordu.

Uyum haftasının üçüncü günü, sınıfta küçük bir mini tören yaptık. Her çocuk kendini tanıttı, arkadaşlık bağları güçlendi ve öğretmenimiz çocukların ilerlemesini gözlemledi. Bu hafta boyunca hem eğlendik hem de birbirimizi tanımayı öğrendik.

Forumdaşlara Sesleniş

Sevgili forumdaşlar, siz de çocukluk yıllarınızda uyum haftasıyla ilgili özel bir anı hatırlıyor musunuz? Belki bir öğretmeninizin sizi cesaretlendirmesi, belki bir arkadaşınızın ilk gülümseyişi… Erkan ve Selin’in hikâyesi, farklı karakterlerin nasıl birbirini tamamladığını ve küçük bir haftanın bile büyük bir fark yaratabileceğini gösteriyor.

Sizce günümüzde çocuklarımızın 1. sınıf uyum haftasını daha anlamlı ve unutulmaz kılmak için neler yapılabilir? Kendi anılarınızı paylaşmanız, bu forumu hem nostaljik hem de öğretici bir alan haline getirecek.

Her yorumunuzu merakla bekliyorum. Belki kendi çocuklarınızın bu hafta deneyimlerini paylaşır, belki de geçmişinizden bir uyum haftası anısını anlatırsınız. Forumda böyle paylaşımlar, sadece bilgi değil, aynı zamanda duygusal bağlar da oluşturuyor.

1. sınıf uyum haftası 2024-2025 dönemi 5 gün sürecek. Bu kısa ama değerli zaman dilimi, çocukların okul hayatına ilk adımlarını güvenle atması, arkadaşlıklar kurması ve öğretmenleriyle bağ geliştirmesi için büyük önem taşıyor.

Uyum haftası, sadece bir takvim etkinliği değil; strateji, empati ve küçük adımların yarattığı büyük heyecanların birleştiği bir serüven. Bu hikâye, hem tarihler hem de duygularla örülü bir hatıra olarak hafızalarda kalacak.